Op zoek naar een nieuwe auto die niemand anders heeft? De verse Morris Mini die je op de foto’s hierboven ziet, staat op dit moment te koop bij klassieke-autospecialist Woodham Mortimer. Bieden is vanaf nu toegestaan en het wereldwijde internet vraagt zich maar één ding af: hoeveel gaan mensen betalen voor deze fabrieksnieuwe Mini?

Deze Mini Super De Luxe komt uit 1967. In 1968 is de auto verkocht en geregistreerd onder de naam van Mrs. B. Jones, de eerste eigenaar. De mevrouw met de deftige naam had de Mini gekocht om te leren autorijden. Volgens de huidige verkopers waren haar pogingen ‘niet erg succesvol’. Gelukkig was het plaatwerk daar niet de dupe van.

Om deze reden liet mevrouw Jones haar Mini uiteindelijk maar in de garage staan. Flink wat jaren later wordt de auto geveild door haar familie. Weinig kilometers op de teller, denk je? Wat dacht je van… 340? Hierbij is de Mini ook nog in perfecte conditie, alsof je net de hand geschud hebt van een snelle verkoper en de showroom uitgereden bent.

De originele Morris Mini heeft al zijn oorspronkelijke details nog

De auto beschikt nog over originele details die normaal na zoveel tijd verloren zouden gaan. De plastic stoelbedekking, witte deurstickers en de kartonnen labels voor de (toen nog) optionele veiligheidsgordels. Een reliek zoals je ‘m geen tweede keer gaat aantreffen. Kijk daarbij eens goed naar dat felle, rode interieur. Wow. Deze staat dus te koop in het jaar dat Mini zijn 60ste verjaardag viert.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over mini