Elke zomer trekt er een karavaan door Italië die de nachtmerrie vormt van elke verzekeraar. Een grote verzameling met de meest waardevolle koolstofvezel creaties van Horacio Pagani zet met schreeuwende twaalfcilinders de boel op stelten. Elk jaar wordt deze Pagani-cruise populairder en groeit het aantal deelnemers.

Onlangs is de fabriek van Horacio vervijfvoudigd in grootte. Ook wist de autokunstenaar zijn operatie uit te breiden naar Azië en de Verenigde Staten. Mede dankzij de prachtige Huayra is Pagani plots een grote speler in de hypercarwereld geworden. Reden te meer om dit jaar nog meer Pagani’s op te trommelen voor een feestelijke samenkomst.

Pagani-cruise 2016: negentien auto’s

De rit begon bij de gloednieuwe Pagani-fabriek in Modena. De meest exclusieve modellen – waaronder de Huayra BC, de Huayra Tempesta en een aantal zeer bijzondere Zonda’s – bestormden de Dolomieten. Ze deden daarbij de meest schitterende passen aan, zoals de Sella, Pordoi en Falzarego, om uiteindelijk Venetië een fris wijntje te gaan drinken.

Zien hoe zo’n Pagani-cruise in z’n werk gaat? Bekijk de video hieronder. Opeens lijkt ons zaterdagmiddagje op een terras in Amsterdam toch een stuk minder aantrekkelijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear