Handig voor mensen die ‘vergeten te betalen’ bij het parkeren. Nee, we knipoogden niet, er zat iets in ons oog. Knipoog. Parkeerwekker is een nieuwe dienst die waarschuwt als er een scanauto in de buurt komt van jouw geparkeerde auto. Vanaf dat moment heb je vijf minuten de tijd om via een parkeerapp de betaling aan te zetten, zodat je geen boete krijgt. Het systeem herkent via kunstmatige intelligentie de scanauto van de parkeerdienst en stuurt een notificatie naar de telefoon van de parkeerder.

De gebruiker moet zelf zorgen dat er een camera hangt in de straat. Je kunt een bestaande camera aan het systeem koppelen die je toevallig hebt slingeren, of anders heeft Parkeerwekker voor 35 euro een cameraatje voor je. Die hang je dan voor het raam of aan de gevel van je huis. De eerste vijf alerts zijn gratis, daarna kost het 1,49 euro per melding. Je koopt vooraf credits om meldingen te ontvangen.

Parkeerwekker is bedoeld voor vergeetachtige mensen die vergeten te betalen voor parkeren. Uh-huh. De dienst is actief in Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Diemen, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Parkeerwekker zit nog in de ontwikkelingsfase, en momenteel is er plaats voor 50 gebruikers om te testen of alles goed werkt. Aanmelden kan via de website Parkeerwekker.nl.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear