Het World Economic Forum wordt volgende week in Zwitserland gehouden. Zeventig wereldleiders komen bij elkaar om te kijken naar de staat van vernieling van onze aardbol. In een rapport dat alvast is uitgebracht schrijft Het World Economic Forum dat de kans op militaire confrontatie tussen diverse grootmachten aanzienlijk is toegenomen. De mogelijkheid dat we allemaal superdood gaan, is aanwezig. Bereid je daarom alvast voor met een van deze perfecte auto’s voor wanneer de oorlog uitbreekt.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

De Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard heeft een veiligheidsbeoordeling van VR9. Alleen VR10 is hoger. Hij kan zelfs over een bom heen rijden. Een exploderende bom dus, anders is het geen uitdaging. De gepantserde S-klasse weegt rijklaar 5.600 kilo. Een V12 met dubbele beademing moet met 530 pk de kolos voortbewegen. Dat betekent minder dan 100 pk per 1.000 kilo. Sprinttijden meldt Mercedes niet en dat is waarschijnlijk verstandig. Lekker belangrijk ook, want wegrijden van gevaar is niet nodig.

De goedkoopste: BMW 540i Protection

Niet iedereen kan een half miljoen stukslaan om zijn voortbestaan te garanderen. Gelukkig is er nog deze BMW 5-serie met B4-bepantsering voor 14.950 euro. Genoeg om de kogel van een handpistool tegen te houden. Zie je iemand met een AK? Snel doorrijden.

Bij biologische oorlogvoering: Tesla Model X

De Tesla Model X heeft serieus een Bioweapon Defense Mode. Je kunt letterlijk een biologische aanval van militair niveau overleven door in de auto te zitten. De HEPA-filter (high-efficiency particulate air) filtert zelfs de kleinste gemene deeltjes.

Als je vrienden hebt: Inkas Huron APC

De Inkas Huron APC heeft pantserniveau BR7. Dat betekent dat zelfs pantserdoorborende kogels niet door de auto heen kunnen. Waardoor het eigenlijk geen pantserdoorborende kogels meer zijn. Niet te lang over nadenken, dan implodeert het universum.

Als afschrikmiddel: Fiat Multipla

Hoe kun je iets raken, als je niet die kant uit wilt kijken? De verblindende lelijkheid van de Multipla werkt als afschrikmiddel voor de kogeluitdelers van de tegenpartij. Met wat geluk deel je permanente oogschade uit. En behalve als je Matt Murdock heet, wensen je veel succes met dingen raken.

Als aanval de beste verdediging is: Range Rover Holland & Holland

Holland & Holland is een schietijzerproducent uit Londen. In 2014 schoot de gewerenfabrikant Land Rover te hulp voor een speciale uitvoering van de Range Rover LWB. Daarvoor pakte Holland & Holland een Range Rover Autobiography Black (vanaf 213.680 euro). De duurste uitvoering schiet sowieso al niet tekort, maar H&H doet er nog een schep bovenop. Achterin de kofferbak vind je een speciale koffer voor je geweren van Holland & Holland. Say hello to my little friend.

Toyota Hilux

Er is een reden waarom je deze auto’s vaak op het nieuws ziet. Ze weigeren stuk te gaan. Ooit was er en televisieprogramma die er eentje op een flat parkeerde en de boel liet instorten. De Hilux overleefde het. Dan kan een oorlogje meer of minder ook geen kwaad.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)