Kia. Je weet wel, dat paupermerk dat enkel inspiratieloze stukken blik produceert die het asfalt onder de wielen niet waardig zijn. Zo’n 10 jaar geleden was dat een passende omschrijving van het merk uit Korea. Toen kwam Peter Schreyer en zijn Tiger Nose-grille en werden de wanstaltige misbaksels ineens ‘best aardig’. En nu 10 jaar later, hoef je je nergens meer voor te schamen als je een Kia koopt. Of een Hyundai. Om het 10-jarige jublieum van Peter Schreyer bij Kia te vieren, zijn hier zijn 8 grootste hits aller tijden. Dus ook van vóór het Kia-tijdperk. En in willekeurige volgorde.

Audi TT

Toen de Audi TT in 1998 in de showroom kwam, was er niets op de weg wat erop leek. Het was de auto die Peter Schreyer op de kaart zette.

Kia ProCeed GT

Officieel noemt Kia het de Pro_Cee’d GT. Maar wij doen niet mee aan die onzin. De Ceed was de eerste auto van Kia die de Tiger Nose kreeg. De sportieve GT zag er nog even wat lekkerder uit.

Volkswagen Concept R

Toen deze conceptcar in 2003 op de beursvloer in Frankfurt stond te shinen, had Volkswagen de volledige intentie om het ding te produceren. Er zou een 3,2-liter V6 in komen. Helaas is hij er nooit gekomen. Waarschijnlijk zat hij te veel in het vaarwater van de TT. Hij diende wel als inspiratie voor de Eos.

Kia Sportspace

De Kia Optima komt ook uit de pen van Peter Schreyer. Dit is een studiemodel op basis van de Optima voor de Optima Sportswagon. Snap je hem nog? De productieversie is helaas een stuk afgezwakt.

Kia GT Concept

Deze auto is geïnspireerd op ‘een luie dag aan zee, de geur van zwarte koffie en het gevoel van een luxe leren koffer’. Juist, Peter.

Volkswagen New Beetle

Vind ervan wat je wilt, belangrijk was hij wel voor Volkswagen. Voor de tweede keer, ja.

Hyundai Tucson

Peter Schreyer zorgde ervoor dat de nieuwe Hyundai Tucson er niet zo saai uitzag als zijn voorgangers. Goed geslaagd!

Kia GT4 Stinger

Komaan Kia, waarom is dit ding nog niet gebouwd? Toen hij in 2014 onthuld werd als studiemodel, werd ons beloofd dat hij in 2016 op de markt zou komen. De klok tikt!
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie