Peugeot heeft wel wat weg van een brave huismoeder die ooit de meest uitbundige slettenbak van de klas was. Je zou het er vandaag de dag niet aan afzien, maar zij die erbij waren denken met weemoed terug aan haar hoogtijdagen.

Ooit maakte Peugeot namelijk leuke auto’s. Giftige hatchbackjes waarmee je voor weinig geld je rijbewijs ontzettend kon kwijtraken. Al enige tijd gooien ze er nu alleen nog maar grijze leasebakken met te grote voorkanten uit, en dat is jammer. Even zaten we dan ook rechtop in onze stoel toen deze 207 S16 op ons scherm verscheen.

Er zijn alleen twee problemen. Ten eerste is dit modelletje, een eerbetoon aan de IRC-rallysuccessen van Kris Meeke dat in een oplage van 250 stuks wordt gebouwd, alleen voorbehouden aan Groot-Brittannië. En ten tweede is er nog steeds geen bal aan.

Deze S16 is, ondanks zijn legendarische typeaanduiding die anders doet vermoeden, namelijk gewoon een 1.6 Sport VTi in een gek pakkie. Dat betekent te weinig pk’s, teveel kilo’s en een ontspannen wandeling van 0 naar 100 in 10,7 seconden. Maar je krijgt wel spoilertjes, diffusertjes, 17″ velgjes, kippengaas in je voorbumper en een plakkaatje op je dashboard met de handtekening van Kris Meeke. Nou, daar doen we het niet voor. Onze collega’s in de UK mogen deze houden.

Reacties

Meer van TopGear