Peugeot is de blijkbaar even de weg kwijt. In Frankfurt tonen ze deze BB1, een elektrisch aangedreven studiemodel dat volgens de Fransen hét antwoord is op de mobiliteitsvraag in de toekomst. Nou, laten we hopen van niet.
 
De overdekte scooter is slechts 2,5 meter lang en zou plek moeten bieden aan vier inzittenden, zoals te zien op de foto. Toch lachen ze enigszins als een boer met kiespijn, vooral die achterpassagiers. Niet dan? Wie het voor mekaar krijgt om met z´n vieren op pad te gaan kan vervolgens slechts 160 liter aan bagage vervoeren. Met alleen de bestuurder erin, en daar zal het vaak wel op uitdraaien, is er plaats voor 855 liter aan spullen.
 
Voor de aandrijving kiest Peugeot voor een elektromotor in elk achterwiel met een gezamenlijk vermogen van 20 pk. Accelereren gaat in 2,8 seconden, nee joh, niet naar de honderd maar naar 30 km/u. Van 30 naar 60 km/u versnellen neemt vervolgens nog eens 4 seconden in beslag. De BB1 weegt 600 kilogram en het lithium-ion accupakket houdt het 120 kilometer vol. De zonnecellen op het dak leveren energie voor de ventilatie van het interieur.
 
Waar die naam vandaag komt? Met BB1 verwijst Peugeot naar de zogeheten BéBé´s (baby´s) voertuigen die de Fransen in het begin van de twintigste eeuw op de markt bracht.

Reacties

Meer van TopGear