De kreet ‘beep-beep’ is ooit onsterfelijk gemaakt door een stuk gevogelte dat in een tekenfilmserie constant achterna werd gezeten door een kansloze coyote. En nu heeft Peugeot die kreet gepikt voor een conceptcar die in Bologna wordt gepresenteerd.
 
Het is wat met die kleine bedrijfsauto die door Citroën, Peugeot en Fiat gezamenlijk wordt geproduceerd. Liet Citroën gisteren nog een verrassende kant van de kleine Nemo zien, de Beep Beep Bipper – zo heet de kleine bij Peugeot – tapt uit een heel ander vaatje.
 
Voor het uiterlijk van dit studiemodelletje hebben de ontwerpers overeenkomsten proberen te scheppen met de Peugeot 908 HDi, de auto die vorig jaar de Le Mans Series op zijn naam schreef. En dus heeft de Bipper zwarte, witte en rode striping over zijn carrosserie lopen, terwijl de cijfers 7 en 8 achter de achterruiten een verwijzing zijn naar de startnummers van de twee auto’s in de LMS-klasse.
 
Jammer genoeg zijn er in technisch opzicht geen overeenkomsten, of het moet zijn dat de Bipper ook een dieselmotor heeft. Alleen is dat een exemplaar met een inhoud van 1,4 liter en een vermogen van 70 pk. Een verschil met de Nemo Concetto van gisteren is trouwens dat deze Bipper geen personenauto is. Fiat, dat dezelfde auto onder de naam Fiorino aanbiedt, heeft wel plannen voor een burgerversie. Benieuwd welke tekenfilm daarvoor wordt gebruikt.
 

Reacties