Over prachtige conceptcars gesproken, hallo zeg. Dit is de Peugeot Onyx, die een idee geeft hoe de Fransen anno 2012 een supercar zouden bouwen, als ze zouden kunnen/willen/durven.

Als je betoverd bent door de glans van de Onyx, dan zal dat komen doordat de spatborden en deurpanelen van gepolijst koper zijn gemaakt. Prachtig, maar wel een hoop poetswerk, en je moet maar hopen dat ze niet van je auto af gejat worden. De rest van de carrosserie is overigens van koolstofvezel, behalve het dak; dat bestaat uit plexiglas. Het interieur is gemaakt van geperst vilt, en het dashboard, geloof het of niet, van oude kranten. Alles is uiteraard zo licht mogelijk gehouden, waardoor de Onyx in totaal niet meer dan 1.100 kilo weegt.

Koppel dat getal nu aan een diesel-V8 middenmotor van 3,7 liter, die 600 pk naar de achterwielen stuurt. En bedenk dan dat er dankzij de HYbrid4-constructie ook nog eens een elektromotor is die 80 pk op de voorwielen loslaat. Kun je je al een beetje voorstellen hoe hard deze Peug moet kunnen?

Helaas zal de Onyx, zoals vele uitzinnige Peugeot supercars voor hem, nooit z’n weg naar het asfalt vinden. Het is en blijft een conceptcar. Het enige wat je dus kunt doen, is je eind deze maand naar de autoshow van Parijs spoeden, het showmodel aan staan gapen en bedenken hoe mooi het had kunnen zijn.

Reacties

Meer van TopGear