Milieuprobleem of niet, in Amerika is de aloude muscle-car al een tijdje bezig aan een comeback. De Dodge Challenger verschijnt binnenkort op de markt, en ook de Camaro is terug van weggeweest.

En dan maakten we vorig jaar ook nog eens kennis met een nieuwe Plymouth Barracuda, nog zo’n legendarische naam. Op de SEMA show in Los Angeles stond een prototype waarvan stellig werd beweerd dat het bij één exemplaar zou blijven.

Nu zetten dit soort eenmalige experimenten vaak creatieve geesten aan het denken. De Braziliaanse autodesigner Rafael Reston is zo’n iemand. Hij kroop achter zijn computer en had na een paar uurtjes ploeteren deze Cuda Concept op zijn scherm staan.

Het mooie is dat hij ook al heeft nagedacht over de technische consequenties van zijn geteken. Wat Reston betreft wordt de Cuda gebaseerd op de Chrysler 300C, met als krachtbron een 5,4-liter HEMI V8 die geschikt is voor biobrandstoffen.

Wat ons betreft heeft Reston iets te zorgvuldig naar zijn verzameling Hot Wheels gekeken, maar misschien hebben wij geen smaak. Wat vinden jullie?

Reacties