Elke keer als de keurmeester zegt dat je banden aan vervanging toe zijn (en zich afvraagt wat je er in hemelsnaam mee doet), dan doe je dat braaf. Wat blijkt? Dat is totaal onzinnig. Een verzinsel van de rubberindustrie zodat je lekker blijft betalen. Het bewijs werd geleverd door een boefje dat deze week na een stopteken van de politie ervandoor ging. Al snel reed de verdachte zijn band stuk en niet veel later raakte het rubber van de velg.

Rijden met drie banden

Einde oefening, zou je zeggen. Maar de man wist het met een flinke vonkenregen nog 10 kilometer uit te houden. Oké, je hebt gelijk, de leugen is dat je vier banden nodig hebt. Drie is dus ook prima – scheelt weer 25 procent. Het enige probleem is dat het wegdek er niet zo goed tegen kan. Als we allemaal met drie banden gaan rijden, moeten we waarschijnlijk meer wegenbelasting betalen om het wegdek weer te repareren. Vooruit: het blijkt ook niet zo goed voor je velg.

Inbraken en verboden middelen

In alle serieusheid: uiteindelijk moest de bestuurder zijn vluchtpoging staken. Hij stopte de auto en stapte uit met twee plastic zakken om het op een rennen te zetten. Hij werd met hulp van diensthond Luuk (wat ons betreft de braafste hond van deze week) aangehouden. In de tas zaten verboden verdovende middelen. In de auto lagen ook nog spullen die van een diefstal afkomstig te zijn. De bestuurder en zijn bijrijder worden nu verdacht van minimaal vier auto-inbraken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear