Het criminele pad kies je doorgaans niet omdat je het orakel van juiste beslissingen bent, maar ergens denken we dat deze boef een stuk langer voordeel had kunnen hebben van zijn methode als hij minder gulzig was geweest. In de VS is een man gearresteerd die met een apparaatje de prijs van zijn tankbeurt kon veranderen.

De man zou volgens de politie voor 8 dollar een enorme 800 Amerikaanse gallons aan benzine gejat hebben, wat neerkomt op ruim 3.000 liter voor ongeveer 8 euro. Ongetwijfeld niet in één tankbeurt. Natuurlijk loop je dan tegen de lamp, want dat valt op. Als hij zichzelf nou elke keer een beetje korting had toegekend, had hij dit waarschijnlijk heel lang kunnen volhouden.

Ja, ja, we weten het. We moeten het afkeuren en geen opbouwende kritiek ‘voor de volgende keer’ geven. Over redactionele integriteit gesproken: het zou voor ons inhoudelijk enorm helpen als we exact wisten wat voor een apparaatje het was, waar je het kunt kopen en bij welke tankstations het apparaatje werkt. Puur voor wetenschappelijke doeleinden.

Prijzen van het tankstation veranderen kan blijkbaar echt

We hadden overigens geen flauw idee dat dit soort apparaatjes echt bestonden. We zijn ze weleens tegengekomen op AliExpress of eBay, maar we betwijfelen of deze echt werken. Exacte details wat voor apparaatje het is en hoe het exact werkt, dat vertelt de politie uiteraard niet. Op YouTube zien we ongeloofwaardige video’s die uitleggen dat het een trucje met radiogolven betreft.

De politie van Harris County spreekt op Facebook zowel over een apparaat om ‘de prijzen aan de pomp te manipuleren’ als een afstandsbediening ‘om te voorkomen dat de pomp de juiste hoeveelheid brandstof registreerde die uit de pomp werd gehaald’. Welke van de twee het is, is niet helemaal duidelijk, maar het eindresultaat is hetzelfde. De borgsom werd trouwens vastgesteld op 25.000 dollar.

Klopt die 3.000 liter wel?

Uiteindelijk is zowel de opmerking over 800 gallon als die over de prijs van 1 cent verwijderd uit het bericht van de politie, dus het is niet duidelijk of die cijfers uiteindelijk kloppen. Zelfs als je meerdere keren gaat tanken, moet je flink doorrijden of een forse extra benzinetank hebben. Wel is vastgesteld dát de man de benzineprijzen aan de pomp met een apparaatje manipuleerde.

Reacties

 • Biene Blue heeft op 28 november 2022 geschreven:

  Je moet er maat opkomen! Jammer dat het hem zal zuurder opbreken dan 8€ …

  Reageer
 • Chris heeft op 27 november 2022 geschreven:

  Mooi man,hier kan ik het goed gebruiken met onze criminele reger

  Reageer
 • Henk de potvis heeft op 27 november 2022 geschreven:

  Dit gaat overduidelijk om de ‘Flipper Zero’

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear