Wie goed genoeg kan bluffen, hoeft alleen maar een rolletje met ‘betaald’-stickers naar de supermarkt mee te nemen en kan de rest van zijn leven gratis drinken. Deze vrachtwagenchauffeur moet voorlopig gewoon dokken voor zijn consumpties, want overtuigend bluffen kan ie niet. Tijdens een politiecontrole viel hij door de mand met de verkeerde banden onder zijn combinatie.

In Noorwegen moeten vrachtwagens onder bepaalde omstandigheden winterbanden met het 3PMSF-symbool hebben. Dit wordt ook wel het alpine-symbool genoemd of ‘het bergje met het sneeuwvolkje’. Deze ontbrak bij de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur, maar hij moest wel de grens over naar Noorwegen.

Zelf ‘winterbanden’ maken met een mes

Daarom pakte hij een mes om zelf het alpine-symbool in de wang van de band te snijden. Dat klinkt nogal riskant, maar je gaat niet zomaar door een band heen – helemaal niet die van een vrachtwagen (en soms hebben ze een binnenband). Probeer het overigens maar niet thuis, mocht je daar spontane sneeuwval hebben en aan de Noorse eisen willen voldoen.

Het alpine-symbool op een winterband voor een personenauto| Foto: © Michelin

De politie zette de vrachtwagenchauffeur bij de grensovergang naar Noorwegen aan de kant voor een controle. Daar checkten ze de banden en kwamen ze de huisvlijt van de chauffeur tegen die ze als ‘niet bijzonder goed’ omschreven. De chauffeur kreeg een boete van omgerekend zo’n 355 euro. Hoe de chauffeur zijn weg heeft vervolgd, is niet bekend.

Reacties

  • Hy ad heeft op 27 maart 2023 geschreven:

    Altijd en overal corrupt.

    Reageer
  • Joop heeft op 27 maart 2023 geschreven:

    Welk jaar leven jullie dat veel vrachtwagenbanden nog een binnenband zouden hebben?🤣

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear