Vluchten voor de politie is doorgaans al vrij kansloos. Zelfs als je een snellere auto hebt, is de politie met meer personen en als het moet dan zetten ze een helikopter in. In een traag bestelbusje is het al helemaal hopeloos. Dit busje hield het vol van Leiderdorp tot aan het Prins Clausplein, wat normaliter een rit is van nog geen kwartiertje. Wel knap dat hij in dat korte stuk maar liefst elf politievoertuigen om zich heen wist te verzamelen.

In de video rij je mee met een Audi A6 van de politie, ook wel snelle interventievoertuig (SIV) genoemd. Deze raast naar voren in het treintje van collega’s om net na het knooppunt het bestelbusje klem te rijden. Een collega in een B-klasse en een Vito blijven vóór en áchter de verdachte rijden zodat de SIV de auto klem kan rijden tegen de vangrails. Wat je niet goed ziet is dat het busje met zijn neus in de vangrail eindigt.

Er heerst verontwaardiging in de reacties onder de video waarom ze uitgerekend de Audi A6 gebruiken om het busje klem te rijden en niet de goedkopere VW Touran. Dit zal ermee te maken hebben dat de bestuurder van de SIV wel specifieke trainingen heeft gehad om verdachten zo veilig mogelijk klem te rijden. Inboxen noemen ze dat ook wel. Niet iedere agent mag zomaar in de A6 stappen, hiervoor is een speciale rijtraining vereist.

Politie Den Haag rijdt auto klem op snelweg

Advertentie

Reacties

 • HvdB heeft op 21 oktober 2021 geschreven:

  Het wordt geen grotere rotzooi in NL, dat is het al jaren, alleen nu filmen we alles.

  Reageer
 • Lex heeft op 20 oktober 2021 geschreven:

  Prima actie en nu eens geen eindeloos achtervolgen, klemrijden om erger te voorkomen.
  Het is maar blik.

  Reageer
 • Rarebear heeft op 19 oktober 2021 geschreven:

  Wat wel heel duidelijk is de laatste tijd , dat het een steeds grotere rotzooi wordt in Nederland ..
  Moord en doodslag is bijna dagelijks , de Politie doet wat ze kan , maar het is dweilen met de kraan open !

  • Enrique heeft op 20 oktober 2021 geschreven:

   Absoluut waar , steeds meer idioten waar je ook loopt of rijd

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie