In Amerika gaat het allemaal net even wat anders dan hier, kun je wel stellen. Daar kunnen politiebureau’s het geld dat ze losweken bij hardrijders zelf uitgeven. Of in ieder geval een portie daarvan. Het politiebureau in Pasadena, Californië, ontvangt aankomende zomer een nieuwe Ford Mustang die betaald is door de hardrijders in de stad. Als we in Nederland dezelfde regeling hadden, dan zou de politie in flitsprovincie Zuid-Holland een stevig wagenpark hebben.

Veel achtervolgingen gaat de politie-Mustang niet zien. ‘We nemen hem mee naar scholen en parades, dingen zoals dat. Hopelijk kunnen we zo verbinden met jonge mensen’, zegt politiechef Josh Bruegger tegen Houston Chronicle. Hij vindt het belangrijk om goed te communiceren met de jeugd en om een positieve relatie op te bouwen. Het ontwerp op de auto is nog niet klaar, de foto die je hierboven ziet is de Saleen Mustang van Riverside, Californië.

De Ford Mustang kost ruim 49.000 dollar in Amerika, wat betekent dat het in ieder geval niet de viercilinder is. ‘Het geld hiervoor komt van het kinderveiligheidsfonds, wat weer komt van snelheidsboetes en dergelijke zaken’, zegt gemeenteraadslid Phil Cayten. Een ander raadslid zegt dat de prijs hoog is, maar dat de voordelen zwaarder wegen dan de kosten. Hij ziet het als een ijsbreker voor de jeugd om naar de agenten toe te lopen en een praatje te maken.

Foto: Riverside Police

Reacties

  • Tomer van den Heuvel heeft op 24 januari 2020 geschreven:

    en nu wachten tot dat hij te snel door de bocht probeert te gaan en een typische mustang nadoet

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)