De Canarische Eilanden zijn niet vernoemd naar het vogeltje, maar naar Canariae Insulae, wat ‘hondeneiland’ betekent. Er wordt nog gespeculeerd of het eiland zijn naam dankt aan de hoeveelheid reguliere honden, of aan de zeehonden die er leefden. Dat was even een interessant feitje om ervoor te zorgen dat je intelligentie niet te veel afneemt bij het lezen van dit bericht. De dader in dit verhaal spreidde namelijk zoveel domheid tentoon dat je er mogelijk mee besmet raakt.

De bestuurder van de Volkswagen Golf IV liep tegen de lamp bij een controle in Zoetermeer. Hij zat achter het stuur onder invloed van het een of ander en kreeg een rijontzegging van 24 uur. Ietwat overbodig, want het rijbewijs van de man was al geschorst. Een dubbele rijontzegging dus, lijkt voldoende. Niet helemaal, want nog geen vijf minuten nadat de man het politiebureau verliet, werd hij staandegehouden in zijn auto nadat hij 40 km/u te hard reed.

De politie schreef een boete uit voor de snelheid, een voor het rijden met een geschorst rijbewijs en nog eentje voor het rijden tijdens een rijverbod van 24 uur. Wat denk je? Nadat de politie weg was, wachtte de bestuurder een kwartiertje en reed hij zonder lampen weg – want dan zou de politie hem vast niet zien. Tijdens de achtervolging reed de verdachte een doodlopende straat in, waarna hij het op een rennen zette.

De politie liet hem lopen, want ze hadden al vastgesteld dat het opnieuw dezelfde man betrof. Ze namen de auto in beslag en schreven uiteindelijk tien boetes uit. Drie voor het rijden met een geschorst rijbewijs, twee voor het rijden met een rijverbod, eentje voor het niet inleveren van het rijbewijs, eentje voor het rijden onder invloed, nog eentje voor de snelheid en tot slot eentje voor het rijden zonder verlichting.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear