We hebben er heel wat van in Nederland en je wilt er eigenlijk meestal niet helemaal voor afremmen. Maar als je binnenkort langs wegwerkzaamheden rijdt, kun je maar beter de brave burger spelen. De politie is namelijk onopvallende flitspalen aan het testen die verborgen worden langs de wegen waar gewerkt wordt.

Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Nu is het niet zo dat alle flitspalen er straks uitzien als een ietwat iel uitgevallen Rambo. De meest gehate wegdecoratie wordt verborgen in iets dat lijkt op een aanhanger of een generator. En aangezien je die wel meer bij wegwerkzaamheden ziet staan, zoek je daar niks achter. Als je volgende week op de A76 bij Limburg rijdt, kun je er maar beter wel iets achter zoeken, want daar zal de ‘wegwerkflitser’ (wat zijn ze weer creatief met namen) voor het eerst getest worden. Daarna zal hij op de N7 bij Groningen ingezet worden.

Maar de politie opent niet alleen het offensief tegen hardrijders. Ook wordt er getest met eenzelfde systeem maar dan voor mensen die rode kruizen op de weg negeren. Zo moet de pakkans voor deze overtredingen een heel stuk hoger worden.

Officier van justitie Roy Appels zegt het volgende tegenover de NOS: ‘Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, ‘s avonds en ‘s nachts zien we grove snelheidsovertredingen.’ Dus denk niet dat je in het duister veilig bent, juist dan ben je een groter doelwit voor de politie met deze techniek.

Als de tests in Limburg en Groningen een succes zijn, is de kans groot dat we deze aanpak vaker zullen zien (of niet, want onopvallend). En aangezien mensen toch wel te hard blijven rijden en rode kruizen blijven negeren, is het zeer waarschijnlijk dat de tests een succes worden. Dus begin maar alvast met geld opzij te leggen, we krijgen volgend jaar meer boetes die ook nog eens duurder zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie