Pak je koffie erbij, dan is dit je leuke geintje om de maandag goed te beginnen. Gisterenavond ging de politie richting een melding in het dorpje Bavel. Daar zou een persoon naast zijn fiets op een viaduct liggen. De ziekenwagen haakte aan bij de melding, aangezien het nog niet duidelijk was wat de persoon mankeerde.

Ter plekke aangekomen concludeerden de wijkagenten van Markdal Buiten dat de persoon de ‘ziekte van Heineken’ had. Dit is een ziekte met typische symptomen, die vaak in het weekend tot uiting komen. Ook hebben veel mensen er last van op vakantie, dan soms al om 11 uur in de ochtend. De ziekte steekt ook de kop op als het ‘ergens op de wereld vijf uur is’. De persoon van de melding had duidelijk een ernstige vorm van de aandoening.

Voor wie de grap nog niet snapt: de agenten gaven de persoon een bekeuring voor openbare dronkenschap, dan weet je het wel, toch? Blijkbaar moest de feestganger even op gang komen, want de politie kon de patiënt daarna gewoon op eigen kracht naar huis sturen. De boete voor ‘zich in kennelijke staat van dronkenschap op de openbare weg bevinden’ is trouwens 100 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear