De politie en filmen op de openbare weg, het blijft een dingetje. Bij Zevenaar was er vrijdag blijkbaar een automeeting aan de gang. Om onbekende redenen (uit de reactie onder de video gokken we dat een klein aantal mensen zich misdroeg) kwam de politie opdagen om iedereen naar huis te sturen. De agenten waren erg geïnteresseerd in beelden van de meeting. Een autospotter claimt dat de politie zijn camera in beslag wilde nemen.

De agenten verschenen op de meeting in een Golf met de bekende politiestrepen, en in een ongemarkeerde Golf. Die laatste kwam verhaal halen bij een autospotter. ‘Na twee uur kwam de politie, waarop de meeting direct werd beëindigd. Toen iedereen vertrok, kwam een undercoveragent naar mij. Hij was geïnteresseerd in de beelden. Ik gaf aan dat dat niet nodig was. Toen dreigde hij dat de camera in beslag genomen gaat worden als ik ze niet liet zien’, aldus de beschrijving van de video.

‘Na enkele thumbnails te laten zien van de carmeet Zevenaar aan meneer undercoveragent met zonnebril, kreeg ik mijn ID terug en ging meneer bellen, maar zijn leidinggevende vond het niet nodig om de camera in beslag te nemen’, gaat de beschrijving verder. De autospotter stopte met filmen toen de agent kwam, dus meer dan een ‘jij hebt alles opgenomen?’ is er helaas niet te zien op de video.

Politie wil camera van autospotter als bewijs

Reacties

  • joost heeft op 15 juni 2021 geschreven:

    Dusss hij wordt aangesporken door een agent voor de beelden omdat er mogelijk bewijs op staat. dan vervolgens wel uploaden op het web XD

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear