Politie zoekt 'drempelsloper'

Een voertuig dat een drempel sloopt, in plaats van andersom

Drempel laag aanzicht
Foto('s): TopGear Nederland / Bas Leesberg

Een leuk internetgrapje beweert dat mensen met een drempelfobie er uiteindelijk langzaam overheen komen. De bestuurder van een bulldozer in Sevenum past liever een destructiever soort therapie toe. Hij of zij vernielde meerdere drempels en ‘varkensruggen’ in Sevenum, een plaatsje in de provincie Limburg. De wijkagenten van Horst plaatsen een oproep op Instagram met het signalement van de het voertuig van de drempelsloper. Overigens melden behulpzame volgers dat de Caterpillar 938K waar de politie naar op zoek is geen bulldozer is, maar een wiellader.

Het motief van de ongeremde drempelsloper is niet bekend, maar de politie vermoed dat er opzet in het spel is. Misschien vond hij dat Limburg, in vergelijking met de rest van Nederland, al genoeg heuvels had. Om hoeveel drempels het precies gaat, is niet bekend. De gesneuvelde drempels zijn in ieder geval van het kunststof type dat op de weg is gemonteerd; het gaat dus niet om betegelde of geasfalteerde drempels. Dat scheelt weer in de kosten.

Het bericht van de agenten op Instagram: ‘Op zondag 3 januari 2021 tussen 16.35 uur en 18.00 uur, zijn op de Zeesweg te Sevenum, meerdere drempels en varkensruggen vernield. Dit is ‘vermoedelijk’ doelbewust gedaan door een bestuurder van een bulldozer, merk Caterpillar, type 938K, voorzien van een ronde witte sticker op het achterraam. Wij zijn dan ook op zoek naar getuigen om de identiteit van de verdachte te achterhalen. Heb jij iets gezien of weet je wie dit gedaan heeft? Bel 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2021001258.’

Politie zoekt ‘drempelsloper’

Reacties
 1. Jos zegt op 5 januari 2021 om 21:38:

  Hulde voor deze chauffeur. Als hij een boete krijgt maar even een crowdfundinkje starten. Drempels zijn de slechtste verkeersmaatregel ooit, alleen uitgevonden omdat de politie het vervelend vindt om langs de weg te gaan staan.

 2. Marc zegt op 5 januari 2021 om 19:47:

  Voordragen voor een lintje als ze hem vinden!

 3. Geert zegt op 5 januari 2021 om 15:42:

  Welke nsb er voelt zich geroepen.

 4. Marcel de Weij zegt op 5 januari 2021 om 00:41:

  Hehe eindelijk iemand die het opneemt tegen deze onzinnige obstakels op N wegen.
  Ze zijn slecht voor auto’s en slecht voor het milieu want tussen deze zogenaamde snelheid beperkende maatregelen wordt alleen maar gas gegeven en geremd en het werkt agressie in de hand.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken