Politieachtervolging A15 eindigt in harde crash

De politie probeert een verdachte in te boxen met 180 km/u

Politieachtervolging A15
Crash A15
Politieachtervolging A15
Crash A15

Tijdens een politieachtervolging op de A15 ging het goed mis voor de twee verdachten. Terwijl de politie de voortvluchtige auto (een Subaru Forester?) probeerde ‘in te boxen’ voerden ze een incidentele PIT-manoeuvre uit waardoor de auto over de vangrail heen schoot.

De twee verdachten, die verdacht worden van een overval op een Albert Heijn, zijn aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Je kunt wel stellen dat ze veel geluk gehad hebben. Net als deze Volvo XC70. De beelden gaan nu rond op het internet – check ze hieronder.

De politie meldt: ‘De auto vloog over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.’

Politieachtervolging A15 eindigt in harde crash

Reacties
 1. roelof zegt op 4 april 2021 om 23:29:

  bliksem wat weer een toetsenbord helden.

 2. Nick Springael zegt op 4 april 2021 om 17:41:

  criminelen horen gestraft te worden. Maar de chauffeur van die BMW heeft duidelijk niet de nodige brainpower om iemand levend te arresteren.
  je doet nooit een maneuvre als er palen e.d. aankomen. En als je al een wagen uitschakeld dan moet je veel harder insturen. en ook op lagere snelheid. Er was ook geen sprake van een box. op 1 of 2 puntjes na is gewoon alles verkeerd aan dit scenario. onschuldige weggebruikers hadden hier zeker zwaar letsels kunnen oplopen. een X5 is ook eigenlijk helemaal niet geschikt voor achtervolgingen. te zwaar / lomp voertuig. een sedan met 4WD en 3L turbodiesel is superieur. zo’n X5 is enkel degelijk voor personenbescherming.

  • Nick Springael zegt op 4 april 2021 om 17:44:

   dat gezegde de dieven hadden wel hun eigen lot bezegeld vanaf dat ze inkapten op de wagen vd politie. dus de agent treft eig geen schuld 🙂 , wou ik nog ff kwijt. ze verdienen wel beter materiaal.

 3. Dirk zegt op 17 december 2019 om 17:44:

  Gewoon door de deur schieten! Klaar…. geen discussie aangaan met dat kutvolk.

 4. Kevin zegt op 14 december 2019 om 18:22:

  De Volvo (politie) doet niets maar de BMW grote SUV drukt licht om hem te stoppen

 5. Peter zegt op 14 december 2019 om 18:13:

  De beste stuurlui staan aan wal he Rick?

 6. Bas zegt op 3 juli 2018 om 01:27:

  Is gewoon poging tot moord. Volvo is ook een politievoertuig en de Volvo duwd de subaru op z’n kont. De vluchtende maakte helemaal geen zogenaamde pit manoeuvre. Gewoon weer een achterlijke aktie van de politie die 0,0 rekening houden met de veiligheid van andere weggebruikers.

  • Mike zegt op 18 december 2019 om 20:46:

   Poging tot moord ???
   Word niks geduwd
   Hij gaat zelf naar rechts en raakt de agent die nog afremt om botsing te voorkomen dus niks foute actie van de politie pannekoek
   ff filmpie paar keer goed bekijken
   Politie remt nog af voor de domme actie

  • Ollie zegt op 16 december 2019 om 11:01:

   Kun je weer zien dat je 0.0 gezien heb politie deed uitzonderlijk goed met 180… mja j8j doet beter togh onder zon situatie … volvo stuurt uit de blok en suv blijft op zijn baan om hem geen kans tegeven mja fout volvo he moet die ma geen domme dingen doen 😉

  • Rick zegt op 14 december 2019 om 18:29:

   Beste Bas (Dom schaap) dat jij zo’n wrok hebt naar de politie wil niet zeggen dat je jezelf dan zo moet afreageren. Goeie active van de agenten, want justitie laat het toch weer afweten met hun taakstraffen.

  • Koen zegt op 14 december 2019 om 08:31:

   De Subaru stuurt scherp naar rechts, stuurt aan op ramkoers met de Volvo. De bestuurder van de Volvo remt zelfs nog en stuurt ook naar rechts. De tik op de kont waarna de crash volgt komt door de actie van de verdachte zelf. Ze maken het mooi af met een vierdubbele salto. Dit had voorkomen kunnen worden door niks te stelen. Prima Politie inzet, goed gedaan dames en heren.

   • Harry zegt op 15 december 2019 om 15:54:

    En zo is het !

    • Denis zegt op 16 december 2019 om 11:04:

     helemaal mee eens.
     bij pearl heb je nu brillen tegen spotprijzen, kijk eerst eens goed voordat je dom commentaar levert.
     lang leven de dashcams, een beeld zegt meer dan duizend woorden of 1 dom schaap.

  • Bart zegt op 4 juli 2018 om 10:17:

   Lul niet zo stom. Er is geen enkel remlicht te zien bij de Subaru en deze komt duidelijk de andere rijbaan op, de Volvo heeft op geen enkel punt contact maar probeert voor de Subaru te komen om dit debiele gedrag zo snel mogelijk te stoppen (dat wordt overigens ook duidelijk gezegd over de radio). In plaats van luisteren brengt de Subaru rijder iedereen en zichzelf daarmee in gevaar. Daarnaast had dat idiote rijgedrag überhaupt niet gehoeven als de Subaru rijder niet op de vlucht was geslagen. Dus die ‘achterlijke aktie’ – wat je overigens spelt als actie – van de politie is niet iets waar ze zelf om staan te springen. De agenten hadden evengoed zo kunnen verongelukken. Wees eens dankbaar dat er mensen zijn die dit soort risico’s nemen in hun werk. Bedenk je eens wat een bende het zou zijn als dat niet zou gebeuren, een land zonder autoriteit op straat. Poging tot moord… alsjeblieft zeg. Respectloos en volslagen ongegrond.

   • Thomad zegt op 16 december 2019 om 08:27:

    Het gaat natuurlijk al fout als je een winkel overvalt he, slimmerik…

   • Engelbert zegt op 14 december 2019 om 19:21:

    Bedankt voor het omhooghalen van de gemiddelde intelligentie in deze comment section!

 7. Rick zegt op 2 juli 2018 om 17:33:

  Het mag allemaal we wat georganiseerder

  • Joost zegt op 14 december 2019 om 12:54:

   Beter kunnen, is uploaden… Hou toch op man

  • M zegt op 14 december 2019 om 08:27:

   De beste stuurlui staan aan wal..

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken