Politieachtervolging A15 eindigt in harde crash

De politie probeert een verdachte in te boxen met 180 km/u

Politieachtervolging A15
Crash A15
Politieachtervolging A15
Crash A15

Tijdens een politieachtervolging op de A15 ging het afgelopen vrijdag goed mis voor de twee verdachten. Terwijl de politie de voortvluchtige auto (een Subaru Forester?) probeerde ‘in te boxen’ voerden ze een incidentele PIT-manoeuvre uit waardoor de auto over de vangrail heen schoot.

De twee verdachten, die verdacht worden van een overval op een Albert Heijn, zijn aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Je kunt wel stellen dat ze veel geluk gehad hebben. Net als deze Volvo XC70. De beelden gaan nu rond op het internet – check ze hieronder.

De politie meldt: ‘De auto vloog over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het bureau. Hun buit lag op de plaats van de crash verspreid over de weg en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.’

Politieachtervolging A15 eindigt in harde crash

Reacties
 1. Bas zegt op 3 juli 2018 om 01:27:

  Is gewoon poging tot moord. Volvo is ook een politievoertuig en de Volvo duwd de subaru op z’n kont. De vluchtende maakte helemaal geen zogenaamde pit manoeuvre. Gewoon weer een achterlijke aktie van de politie die 0,0 rekening houden met de veiligheid van andere weggebruikers.

  • Bart zegt op 4 juli 2018 om 10:17:

   Lul niet zo stom. Er is geen enkel remlicht te zien bij de Subaru en deze komt duidelijk de andere rijbaan op, de Volvo heeft op geen enkel punt contact maar probeert voor de Subaru te komen om dit debiele gedrag zo snel mogelijk te stoppen (dat wordt overigens ook duidelijk gezegd over de radio). In plaats van luisteren brengt de Subaru rijder iedereen en zichzelf daarmee in gevaar. Daarnaast had dat idiote rijgedrag überhaupt niet gehoeven als de Subaru rijder niet op de vlucht was geslagen. Dus die ‘achterlijke aktie’ – wat je overigens spelt als actie – van de politie is niet iets waar ze zelf om staan te springen. De agenten hadden evengoed zo kunnen verongelukken. Wees eens dankbaar dat er mensen zijn die dit soort risico’s nemen in hun werk. Bedenk je eens wat een bende het zou zijn als dat niet zou gebeuren, een land zonder autoriteit op straat. Poging tot moord… alsjeblieft zeg. Respectloos en volslagen ongegrond.

 2. Rick zegt op 2 juli 2018 om 17:33:

  Het mag allemaal we wat georganiseerder

Geef een reactie

(verplicht)

Nieuwste van TopGear

Autonieuws