Je hoort mensen met hoedjes van aluminiumfolie weleens over de sporen die vliegtuigen in de lucht achterlaten, maar we vermoeden dat er iets veel ergers aan de hand is dan chemtrails. Want hoe krijg je mensen elke keer weer zo gek om 10 tot 15 euro voor hetzelfde gerecyclede water te betalen? Juist – door de lak vies te maken. En omdat mensen argwaan beginnen te krijgen omdat er de laatste tijd wel heel vaak Saharazand was, heeft de carwash-illuminati iets nieuws: pollen.

Ja, de stof die deze week op je auto is neergedwarreld is voor de verandering geen stof. Het is ook geen strooizout, vreemd genoeg. Dit keer zijn het de bomen en de planten die je lak dof maken. Je mag het ook stuifmeel noemen. Het AD Auto raadpleegde vandaag eens andere bron voor een artikeldan TopGear en weet te vertellen dat stuifmeel (of honingdauw) niet schadelijk is voor je lak. Hars en vogelpoep kunnen wel in je lak bijten, maar pollen dus niet.

Waarom je het toch wilt wassen

Wel kunnen de pollen ervoor zorgen dat ander vuil beter hecht en de combinatie kan dan wel weer gaan krassen. Bovendien is een vieze auto altijd een uitnodiging voor mensen om met hun vingers langs je lak te gaan. Leuk zo’n tekening, maar het kan wel voor krassen zorgen. Rij dus even langs de wasstraat om de hogedrukspuit erop te zetten. Of pak de tuinslang als dat van je gemeente mag.

De overdaad aan stuifmeel is geen samenzwering (denken we), maar vooral het gevolg van het weer. Een zachte winter gevolgd door zonnige dagen en weinig regen zorgt voor een explosie aan bloei en dus pollen. Voeg daar wat wind aan toe en voilà: een gratis matte wrap voor je auto, geleverd door de natuur. Geen zorgen, het is tijdelijk. Tenzij je onder een berkenboom woont — dan is het gewoon tot juni ellende.

Nog een reden om het nu te wassen

Mensen met hooikoorts kunnen dit hele artikel waarschijnlijk niet lezen zonder te niezen. Want stuifmeel op je auto is niet alleen vervelend voor de lak, maar ook voor je luchtwegen. Elke keer als je de deur opendoet, komt er een wolkje ellende mee naar binnen. Goed wassen (ook rond je deuren en ruiten) helpt dus niet alleen tegen krassen, maar ook tegen gezeur over tissues in de middenconsole.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *