Iedereen die ooit in zijn leven een rits heeft gebruikt – en dat zijn nogal wat mensen – weet dat het nooit positief is als iets per ongeluk ergens tussen blijft steken. Ook niet wanneer je bij het tankstation de bandenspanning checkt of wanneer je met een tuinslang of hogedrukreiniger de auto gaat wassen. De slang blijft dan vaak tussen de band en de grond steken. En daar kan een tennisbal helpen.

Bij de handmatige carwash hangt de slang gelukkig vaak aan een soort hengel boven je hoofd, dus dan heb je geen last van een slang die tussen de band en de grond blijft steken. Maar bij bandenpompen is dat een ander verhaal, net als je tuinslang of hogedrukreiniger thuis. Je moet dan een beetje onhandig een slinger aan de slag geven of teruglopen om de boel vrij te krijgen.

De simpelste oplossing voor dit probleem is een tennisbal achter het wiel leggen. De tennisbal is een stuk minder stroef dan het rubber van je banden en een slang zal soepel langs de bal bewegen. Zo kun je de slang vrij langs de wielen bewegen, zonder dat ie telkens vast blijft zitten. Weer een eerstewereldprobleem verholpen.

Andere trucjes met de tennisbal

Het internet beweert dat je met een tennisbal met een gat erin een autoslot kunt openen. Dit is onzin. Wat wel een handige tip is, is een balletje aan een touwtje in je garage hangen. Deze positioneer je precies zo dat de bal tegen de voorruit komt net voordat je met de auto tegen de muur zit. Inderdaad, een trucje uit de tijd vóór parkeersensoren en parkeercamera’s.

Maak het nog eenvoudiger

De tennisbal kan het checken van de bandenspanning bij het tankstation vergemakkelijken, maar als je het jezelf écht makkelijk wil maken, dan kun je ook een draadloos pompje kopen. Zoek er bijvoorbeeld eentje die de batterij van je accuboormachine gebruikt. Dan ben je met een beetje geluk voor 20 tot 40 piek klaar. Dat betaalt zichzelf wel snel terug in brandstofbesparing die je krijgt als je met de juiste spanning rijdt. 

Advertentie

Reacties

 • Oudetennisballen.com heeft op 28 juni 2023 geschreven:

  @ Top Gear, Dank voor de tip!!
  Mochten er lezer nog opzoek zijn naar gebruikte tennisballen? Dan hebben wij er nog wel wat liggen 😉

  Met vriendelijke groeten,
  Oudetennisballen.com

  Op onze website staan nog meer handige ‘Life’ hacks met tennisballen.

  Reageer
 • Fabo heeft op 26 juni 2023 geschreven:

  Zojuist geprobeerd. Werkte erg handig totdat de tennisbal onder de band vandaan kwam. Helaas zat het tankstation met bandenpomp langs een drukke weg waardoor de bal op het wegdek kwam. Op dat moment kwam moeder en haar zoontje aangereden op de fiets. Het zoontje kwam door de tennisbal ten val. Vervolgens kwam er een een bus aangereden die niet meer kon stoppen. Nu is het wachten op de ambulance.

  Nee, volgende keer trek ik toch maar de slang onder de band vandaan.

  Reageer
 • Anoniem heeft op 26 juni 2023 geschreven:

  Het is een kleine moeite om de slang weer op te pakken. Geen gedoe dus met tennisballen of iets dergelijks.

  Reageer
 • Jeroen heeft op 25 juni 2023 geschreven:

  Is dit serieus bedoeld?

  • Anoniem heeft op 26 juni 2023 geschreven:

   Het is een kleine moeite om de slang weer op te pakken.

   Reageer
  • Pieter heeft op 26 juni 2023 geschreven:

   Denk het niet

   Reageer
  Reageer
 • Rene heeft op 25 juni 2023 geschreven:

  Ik leg de slang altijd over de voorruit of de achterruit, dat is makkelijk zat. Met mijn linkerhand houd ik de slang dan vast, die trek ik een flink eind verder dan nodig, dan heb je geen spanning op de aansluiting op je ventiel.

  • Fulldozer heeft op 27 juni 2023 geschreven:

   Jij krijgt mijn auto NOOIT te leen!

   Slang is ruw en vies met zand enzo.

   • Helène heeft op 27 juni 2023 geschreven:

    Nou in dat deukenbakkie van jou, wil ik niet gezien worden.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie