Een parkeerplek zoeken is een irritatie die alleen overtroffen door de nieuwe single van Famke Louise. En terwijl je je tijd verspilt met het zoeken naar een parkeerplek, stoot je alleen maar uitlaatgassen uit, waardoor alleen maar meer apocalyptische regen- en sneeuwbuien de binnenstad onbegaanbaar maken. Deze parkeergarage is een oplossing voor beide problemen.

Wat doet Pop-Up precies?

Pop-Up is een ondergrondse parkeergarage. Dat is in principe niet heel bijzonder, maar zoals de naam doet vermoeden, kan deze parkeergarage omhoogkomen. Het gebouw staat namelijk in een waterreservoir. Normaal gesproken is het waterreservoir leeg en is de parkeergarage onder de grond verstopt.
Als de weergoden echter overuren maken, stroomt het overtollige water in het reservoir. Hierdoor drijft het gebouw als het ware omhoog en kun je in een van de andere verdiepingen naar binnen rijden. Hierdoor worden overstromingen en wateroverlast in de stad tegengegaan. Het enige wat je normaal van de parkeergarage ziet, is een mooi groen park. Klagende omwonenden over horizonvervuiling, zijn er dus niet.

Gaan we Pop-Up ooit in Nederland zien?

Voorlopig nog niet. De anti-overstromingsparkeergarage is slechts een idee van een Deens ontwerpbureau. Toch is het niet ondenkbaar dat we over een tijd moeten gaan denken aan dergelijke oplossingen. Het zou voor nu een uitstekende uitkomst zijn voor Mexico-Stad en bijvoorbeeld Tokio.    

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)