Hij had het misschien nog mooi kunnen inpakken als educatief momentje voor de kijkers: ‘Wat als een politieagent te hard rijdt? GAAT FOUT!?’. Maar de populaire politievlogger Jan-Willem geeft eerlijk toe dat ie fout zit. Hij werd in de nacht na een dienst door een collega van de snelweg geplukt waar hij 51 km/u te hard reed.

Politievlogger Jan-Willem moet als ieder ander zijn rijbewijs inleveren en de officier van justitie gaat een straf verzinnen. Het kan dus zijn dat hij nu een EMG-cursus moet gaan volgen bij het CBR met de andere hardrijders. Mogelijk moet hij ook nog voor een rechter verschijnen. Maar ook krijgt hij vanwege zijn functie een schriftelijke berisping van zijn werkgever.

De video’s van de agent komen ook regelmatig voorbij op TopGear, met name als hij zelf (of een collega) hardrijders pakt en rijbewijzen inneemt. Hij zegt ook eerlijk: ‘Ik vind het wel het zo netjes, eerlijk en transparant dat ik het ook vertel als ik iets fout gedaan heb en wanneer ik daarvoor op de blaren moet zitten’. Voorlopig zal de vlog-agent als bijrijder zijn werk doen of op de fiets.

Advertentie

Reacties

 • Wim van Bijsterveldt heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  Mag hij z’n wapen(verlof) wel houden ? Bij een dergelijke snelheidsovertreding wordt je jachtakte of schietverof wel ingetrokken. Raar maar waar.

  Reageer
 • 1312 heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  Als een snelle wout te snel is voor een wout is er altijd een snellere wout die de wout de wout zal lezen. Goed gesmurfd kneus.

  Reageer
 • Achja heeft op 18 juli 2023 geschreven:

  Iedereen rijdt te snel, alleen ik wanneer er geen auto’s voor of achter mij te zien zijn, en flitsmeister en google maps geen flisers op de weg tonen 😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie