Verhalen over auto’s exorbitante kilometerstanden vertonen, zijn niet nieuw. Meestal is het een taxi of een oud Japans barrel dat maar niet dood wilt gaan. Nooit eerder hoorden wij over een Porsche 356 die veertig keer rond de aarde heeft gereden.

De originele eigenaar van de Porsche 356 heeft de auto zelf opgehaald in Stuttgart. De vader van Guy Newmark kocht ‘Blu’ van de eerste eigenaar en reed er een paar jaar zelf in. Guy Newmark kreeg hem als afstudeercadeau. Dat zijn de betere presentjes! Sindsdien rijdt Newmark elke dag in de Porsche 356. De teller van zijn daily driver heeft inmiddels de 1 miljoen mijl aangetikt. Dat is zo’n 1.600.000 kilometer. Gemiddeld reed de 52 jaar oude Porsche zo’n 32.000 kilometer per jaar.

Hoe zorgt je dat een Porsche 356 met 1,6 miljoen kilometer op de teller nog goed rijdt? Elke 5.000 kilometer zorgt Newmark dat zijn geliefde Porsche een onderhoudsbeurt krijgt. Het zonnige klimaat waar de auto in rijdt, helpt tegen het roesten. Hoeveel motoren ‘Blu’ al versleten heeft, wordt niet verteld.

Zijn plannen met de Porsche met 1,6 miljoen kilometer op de teller? Gewoon doorrijden, natuurlijk!

Bekijk de Porsche 356 met 1,6 miljoen kilometer

Reacties

  • Maestro heeft op 12 november 2016 geschreven:

    Dat is pas duurzaam bezig zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear