Een nieuwe uitvoering van de 911, dat is onderhand toch een semi-dagelijkse aangelegenheid? Klopt, maar deze keer gaat het om een feestversie ter ere van het vijftigjarig bestaan van Porsches iconische sportwagen. Een felicitatie is op z'n plaats.

Deze zogenoemde 911 50 is gebaseerd op de Carrera S, wat betekent dat hij een 3.8 met 400 pk achterin heeft hangen (0-100 km/u in 4,5 seconden, of 4,3 met PDK-transmissie). Hij krijgt de extra brede bips van de Carrera 4 mee, evenals een sportuitlaat en 20-inch velgen die verwijzen naar de bekende Fuchs-wielen van vroeger. Verder vind je op en aan deze 911 meesturende bi-xenon koplampen, PASM (Porsches actieve onderstel), flink wat '911 50' badges en diverse chromen accenten.

Het interieur is een aardige ode aan de allereerste 911, wat te zien valt aan de halfleren stoelen (volleer is optioneel) met het geruite 'Pepita' stofje van toen. De tellers hebben groene cijfers en er zijn wat geborstelde aluminium onderdelen, zoals de pook. Al met al moet het een warme Abraham-ambiance teweeg brengen.

De 911 50 is te krijgen in drie kleuren (nou ja, kleuren): zwart, geisergrijs en grafietgrijs. De laatste twee zijn uniek voor deze uitvoering. Porsche zal niet meer dan 1.963 exemplaren van deze jubileumeditie bouwen, en jij mag raden waar dat getal naar verwijst. Vanaf 23 september worden ze geleverd. De prijzen die Porsche Nederland momenteel opgeeft – 143.300 euro voor de PDK-versie, 144.300 euro met handgeschakelde zevenbak – zijn exclusief BPM en BTW. Doe even een grove rekensom om te bepalen of je het een fatsoenlijke meerprijs vindt ten opzichte van een gewone Carrera S (vanaf 126.900 euro, inclusief alle belastingen). Wij niet, maar ach, laat de jarige lekker gek doen.

Reacties