Hoe scherp was jij toen jij vanochtend de nieuwe Porsche 911 992 zag? Het ding werd om 05:30 uur in de ochtend onthuld. Maar geen zorgen als de oogpoep je focus verstoorde; we zetten graag de details van de Porsche 911 992 op een rijtje. Wat dacht je van de spoiler hierboven?

Remlicht en belettering

Je zou het een vetrol op een speknek kunnen noemen. Of het vizier van Robocop. De achterkant kent in ieder geval meer details dan de uitgaande generatie. Het totaalplaatje met het dikke plak kunststof onderop is nog eventjes wennen, moeten we toegeven.

Remlicht achterop

Zo zagen we ‘m nog niet eerder. Het lijken wel twee reageerbuisjes met plasma, maar het zijn eigenlijk remlichten bovenop de achterklep. Heel bijzonder. Wordt wel druk achterop de Porsche 911 992 zo.

De koplampen

De vorm is grotendeels identiek aan de uitgaande Porsche 911 – maar van dichtbij is er toch werkelijk verschil te ontdekken. Het led matrix-systeem zal de biologische klok van menig knaagdier doen resetten.

Digitale tellers

Eén analoge teller in het midden. De rest is digitaal. Van een Duitse auto wordt inmiddels niet anders meer verwacht. Oh, en het Sport Chrono-klokje op het dashboard tikt uiteraard  nog analoog.

Schakelpook en knoppen

Het is niet de sleutel die hier uit de middentunnel steekt. Dit is immers geen Saab. Het kleine schakelaartje is de versnellingspook voor de automatische transmissie. We hopen dat we op deze plek in de GT3-versie gewoon weer een handbak zullen zien.

Verzonken deurgrepen

De deurgrepen verdwijnen in de deur en komen naar buiten wanneer de deur open moet. Zal ongetwijfeld de nodige luchtweerstand schelen, maar het oogt voornamelijk vrij cool. Geen digitale buitenspiegels op de 911 992, Porsche?

Reacties

 • Glenn heeft op 5 december 2018 geschreven:

  Zo doen we Dat.

  Reageer
 • Dick Schietse heeft op 1 december 2018 geschreven:

  hé …met wiens voetjes zijn jullie aan het rammelen …???
  ik zal nog eens trachten een positieve reactie ten jullie voordeel te plaatsen …??
  Is da duidelijk ..???
  Grtz , Dick

  Reageer
 • Dick heeft op 1 december 2018 geschreven:

  jullie zijn zéér zéér goed met jullie opmerkingen !!!
  Ik heb mij bijna een breuk gelachen en viel bijna van mijne stoel , zo leuk was ‘t !!
  Want …idd, weeral het zoveelste afgietsel van hé …
  Ge zei goe bezig , doe zo verder !!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)