De Porsche 911 Carrera 4S biedt meer snelheid dan je volledig zult benutten in Nederland. Legaal, tenminste. Dus waarom niet een pietsje snelheid inleveren voor een extra scheutje plezier? Zet dan een kruisje voor de handbak op het bestelformulier van je Porsche 911 992. De 0-100-tijd groeit met ongeveer een halve seconde.

De handbak in de Porsche 911 992 geeft je zeven versnellingen om doorheen te schakelen. De standaard PDK-automaat met dubbele koppeling heeft er trouwens acht. In Amerika is de optie zelfs volledig gratis. Tenminste, zo heeft de marketing-afdeling het mooi verdraaid, want ergens zou het vreemd zijn om meer te betalen voor een handbak.

In Amerika komt de Porsche 911 met handbak altijd inclusief Sport Chrono-pakket met rev-matching en een mechanisch sperdifferentieel; bij de PDK is dat een elektronisch differentieel. De topsnelheid van de 911 Carrera S met handbak is 305 km/u. Verdere specificaties volgen nog, ook voor de Carrera 4S.

Komt de handgeschakelde Porsche 911 992 naar Nederland?

Porsche Nederland kan dit nog niet officieel bevestigen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het niet de eerste keer zou zijn dat Amerika een handbak krijgt en Europa niet. De afzetmarkt voor sportauto’s met een handbak is relatief klein. Anderzijds: het grootste deel van de 911 GT3’s werd hier wel met een handbak besteld. Trek je eigen conclusie maar.

Update: Porsche bevestigt nu dat de handgeschakelde Porsche 911 992 ook naar Europa komt, en dus ook naar Nederland. Amerika is de grootste markt voor deze auto, dus dat land krijgt voorrang. Wij kunnen de auto in de eerste helft van 2020 verwachten. Prijzen volgen later.

Reacties

  • Arno Durkstra heeft op 23 juni 2020 geschreven:

    Ja, zeker een aanwinst echter anderzijds is de pdk al zoveel beter als de oude tiptronic dat de keuze (zeker met veel gebruik in stad en file) een waar dilemma zal zijn. Met extra kosten door extra bpm lijkt dus pdk DE keuze wel te zijn. Ook punt dat er in bochten gewoon geschakeld kan worden is een prè, daarbij is het geen toeval dat Porsche al zijn top ronden op de ring met pdk laat noteren.
    Vandaar =ondermeer= zou ik de handbak kiezen. Nu nog minimaal 1,5 ton opscharrelen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)