Inderdaad: er was bijna zomaar een hele week voorbijgegaan zonder ‘speciale’ Porsche 911. Maar gelukkig, geen zorgen: hier is de 911 Black Edition.

Het moge duidelijk zijn dat Porsche na het grofschalig uitmelken van de 911 met iets wel héél bijzonders moest komen om onze aandacht nog te pakken te krijgen. Welnu, dat is gelukt. Zoals Prof. Dr. Ing. Herr Dieter von Schlepphausen, Manager Nochsoetwas bij Porsche AG stelt: “Toen we onlangs met de driehonderdvijfenveertigste 911 variant kwamen, de 911 GTS RS Cup GT Special Edition zoals u weet, wisten we dat zelfs de meest verstokte 911-liefhebber hier niet heel veel langer blijft intrappen.”

“Vandaar dat we onze meest creatieve mensen twee maanden hebben opgesloten in een voormalig klooster, met een ongelimiteerde hoeveelheid spiritualia van divers allooi. Ze hadden maar één opdracht: verbijster ons! Nou, ze hadden een paar weekjes extra nodig, maar hebben hun verbeeldingskracht dan ook geheel de vrije loop gelaten. Het resultaat mag er wezen: nooit eerder heeft zoiets bijzonders bij Porsche het levenslicht mogen aanschouwen. Het is… de Black Edition!”
 
“De Black Edition is een gewone standaard-911, maar dan… helemaal in het zwart! Ha! Carrosserie zwart, wielen deels zwart, spiegels zwart, interieur zwart, remklauwen zwart, cabriodak zwart – we zijn zelfs zo ver gegaan het kunststof gedeelte van de contactsleutel zwart te maken. We hebben er als ware nekslag nog een Bose-installatie met 13 zwarte speakers bij gedaan, en een navigatiesysteem dat als je het niet aanzet ook een zwart scherm heeft. En als u me niet kwalijk neemt, ga ik nu even in een hoekje erg emotioneel zitten worden – zo veel genialiteit gaat je niet in de kouwe kleren zitten”.  

Porsche schijnt overigens nog niet klaar te zijn met de 911; overmorgen verwachten we het persbericht over de Carrera RS GT-S GT Turbo Ultimate Edition. Uitgelekt is al wel dat hij over drie witte velgen en één gele zal beschikken, de motor 1,5 pk en 0,9 Nm meer zal leveren en het gewicht door het gebruik van leer van dyslectische koeien precies 46 gram lager zal uitvallen.

 

Reacties