Groot nieuws van Porsche! Er is weer een nieuwe 911. Deze keer hebben de knotsgekke wetenschappers in Stuttgart de stoute schoenen aangetrokken en de Carrera GTS vierwielaandrijving gegeven. Daarmee hebben ze Elfer-variant nummer 6.473 in het leven geroepen: de Carrera 4 GTS. Einfach affengeil.

Aan de gewone GTS besteedden we onlangs al uitgebreid aandacht, dus natuurlijk weet je alle specificaties van die auto uit je hoofd. Nou, voor deze vierwielaandrijver zijn ze precies hetzelfde: 408 pk, 420 Nm en een handgeschakelde zesbak of zeventraps pdk-transmissie. Van 0 naar 100 km/u gaat de zwaardere 4 GTS in 4,6 seconden, of 4,4 met pdk aan boord. Wil je iets langzamer, dan kan dat met de cabrioversie in respectievelijk 4,8 en 4,6 seconden. Verder adopteert de auto natuurlijk de unieke GTS-opsmuk: zwarte spoilerlipjes, centerlock-velgen, dat soort moois. Optisch onderscheidt de ‘4’ zich niet alleen door de typeaanduiding, maar ook door een reflectiestrip tussen de achterlichten.

Vanaf augustus kun je de Carrera 4 GTS bestellen voor een Nederlandse prijs van 150.200 euro. Voor de cabrio betaal je 12,5 mille extra.

Reacties