TopGear reed onlangs de nieuwe Porsche 911 Carrera GTS. In het komende nummer lees je het uitgebreide testverslag; nu alvast de highlights.

Testobject: Porsche 911
Uitvoering: Carrera GTS Coupé
Locatie: Los Angeles en omstreken, Californië
Weersomstandigheden: droog en een graad of 20

Wat reden we?
De auto die Porsche netjes tussen de lekkere Carrera S en de hardcore GT3 in laat vallen: de Carrera GTS. En dan in coupé-uitvoering, met achterwielaandrijving en een handgeschakelde zevenbak.

Beviel het?
Och, beviel het… Ja, het beviel. Bijzonder goed zelfs. We reden de auto in de stad, waar ie fantastisch is; op bochtige buitenwegen, waar ie fantastisch is; op lange, rechte wegen door de woestijn, waar ie fantastisch is maar wij ons met man en macht in moeten houden om niet in drie seconden ons rijbewijs kwijt te raken; en op het circuit van Willow Springs. Daar is ie fenomenaal.

Nog bijzonderheden?
Veel dingen die de GTS een GTS maken – zoals het sportonderstel met PASM en het Sport Chrono-pakket met actieve motorsteunen – kun je ook los bestellen op de Carrera S. Maar als je dat zou doen, ben je veel duurder uit; en dan heb je nog geen 30 extra pk's, grotere spoorbreedte met bredere heupen (net als op vierwielaangedreven Carrera's) en heerlijke centerlock-velgen. Met andere woorden: de GTS is het koopje van de eeuw. Hij is net dat beetje scherper, net wat fijnzinniger in z'n actie, reactie en communicatie, en daarmee misschien wel de meest authentieke 911 die je kunt kopen. Lekker hoor.

Welke modellen komen er, wat gaan ze kosten en wanneer staan ze in de showroom?
De 911 Carrera GTS is er als coupé en als cabrio, met twee- of met vierwielaandrijving. Ze zijn nu te bestellen. De prijzen beginnen bij 145.200 euro voor een coupé met pdk in Nederland (120.758 euro met handbak in België) en lopen op tot 171.983 euro voor de Carrera 4 GTS Cabrio met handbak (145.490 euro met pdk in België).

Kom maar door met het eindoordeel dan!
De GTS pakt precies die elementen die de 911 uniek maken, vergroot ze lichtjes uit en doet je je afvragen waarom je in hemelsnaam nog een GT3 of Turbo zou willen. (Omdat ze harder gaan, natuurlijk.) Hij is zo bruikbaar in zo veel situaties dat we alleen maar met klem kunnen adviseren: koop je een Carrera, ga dan voor de GTS.

Video?!
Ja, we zetten een camera op ons hoofd en blèrden met een witte GTS Cabrio met pdk over Willow Springs. Kijk snel onze TopGear Onboard-video voor een korte indruk!

 


<

Reacties