Ja, je interne geheugenkaartje moet weer uitgebreid worden, want er is weer een 911 die je moet onthouden. De nieuwe Porsche 911 Carrera T borduurt voort op de glorieuze 911 T uit de jaren ’60. Nu is hij terug om meer diversiteit te brengen in een reeks waarvan er toch al behoorlijk wat varianten waren.

De T staat voor Touring, wat erop lijkt dat dit een rustige 911 is waarin je lange stukken ontspannen kunt rijden. Cruisecontrol, leren bekleding, een lekkere automaat… eh, nee. Dat is deze T niet.

De Porsche 911 Carrera T is old-school cool

In plaats daarvan is dit een old-school lichtgewicht special. Een soort 911 R light, voor de (relatief) grote markt. Hij is gebaseerd op de standaard 911 Carerra en gebruikt dezelfde 3,0-liter boxermotor met turbo die 370 pk aan de achterwielen levert.

Maar alle onderdelen zijn net iets scherper en strakker. Er is standaard een mechanisch differentieel, terwijl de handbak (yes!) niet alleen kortere verhoudingen krijgt, maar ook een kortere pook. De versnellingsbak – die al geweldig was – moet nu nog beter zijn.

Porsche heeft 20 kilo bespaard ten opzichte van de standaard 911 Carrera. Dit hebben ze gedaan door geluidswerend materiaal bij de achterstoelen te verwijderen, dunner glas aan de achterkant te plaatsen, en de radio, navigatie en connectiviteit met je telefoon optioneel te maken. Misschien is de huidige definitie van ‘Touring’ meer ‘in cirkels rijden met een hoop herrie’.

Een onopvallende 911

Je zult deze T niet zo een-twee-drie herkennen op de weg. Alleen op de zijkant en de achterkant is een ‘T’ te vinden die aangeeft om welke versie het gaat. Misschien is het ook wel de bedoeling van Porsche geweest om dit niet op te laten vallen.

Je kunt de Porsche 911 Carrera T met handbak nu kopen voor 149.016 euro. Wat een stuk goedkoper is dan elke andere hardcore 911. Als je het harde werk van Porsche teniet wilt doen, kun je voor 143.100 ook een Carrera T met PDK-bak kopen. En denk erom: geen radio, airco of usb-lader erbij bestellen, want dan wordt ie te zwaar…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear