Porsche betuigt deze maand haar eeuwige dank aan al haar clubleden overal ter wereld, die met hun enthousiasme voor met de merknaam getooide baseballpetjes en fleecetruien de bankrekening van het merk op peil houden. Ter ere van hen is er nu de 911 Club Coupé.

In 1952 kwamen dertien fanboys samen om de eerste Porsche-clubs ter wereld op te richten. Daarom leek het Porsche gepast om nu, zestig jaar later, deze speciale editie van de 911 Carrera S in dertienvoud uit te brengen. De Club Coupé krijgt een vermogensinjectie van 30 extra pk’s, waarmee ie er nu 430 in totaal heeft. Verwacht daarmee een 0-tot-100-tijd van rond de vier seconden en een topsnelheid van iets meer dan 300 km/u.

Verder krijgen de dertien Club Coupés een SportDesign-pakket, speciale ‘Brewster Green’-lak en 20 inch SportTechno-velgen. Plus natuurlijk een anniversary-logo en een modelnummer. Porsche houdt één van de auto’s voor zichzelf (de ouwe snoeperds); de overige twaalf worden verloot. Of eigenlijk moeten we zeggen: het recht om een van de overige twaalf te kopen, wordt verloot. Vervolgens moeten de gelukkigen namelijk nog altijd ruim 140.000 euro (in Duitsland) op tafel leggen.

Reacties