Je ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid: De Porsche 911 diesel komt. Onze collega’s van TopGear Spanje hebben een gelekt document van de technische afdeling van Porsche in handen gekregen. Het gaat om een verklaring van een woordvoerder van het merk: ‘De Porsche 911 is een sportauto die je elke dag kunt gebruiken. Daarom hebben we besloten een krachtige en zeer zuinige dieseluitvoering te bouwen. Dit is de 911 voor wie vele kilometers per jaar rijdt’.

Hou je vast: het wordt nog erger. Schijnbaar werkt Porsche aan een revolutionaire viercilinder boxermotor die samenwerkt met twee elektrische motoren. Een hybride viercilinder dus. Was de nieuwe Cayman nog niet erg genoeg? Het gecombineerde vermogen van de platgeslagen dieselkever ligt rond de 350 pk. De Porsche 911 diesel wordt enkel geleverd met PDK. Volgens de gelekte documenten ontsiert een ECO-knop het interieur. Bij het indrukken van deze knop verpest de 911 zichzelf met een slechtere gasrespons en luier schakelgedrag. Het verbruik bij niet-911-achtig-gebruik ligt rond de 5,5 liter diesel per 100 kilometer.

Waarom komt de Porsche 911 diesel?

‘De markt reageert erg goed op dieselauto’s die voorheen zwaar bekritiseerd werden. Kijk maar naar de Bentley Bentayga diesel en de Audi SQ7. We geloven dat de Porsche 911 diesel zeer aantrekkelijk is voor veel klanten. Performance en spaarzaamheid gaan hand in hand’, aldus André Haartmaier, marketing director van Porsche. Toegegeven: die Audi SQ7 is bijzonder appetijtelijk.

De Porsche 911 diesel moet de goedkoopste versie worden van de Elfjes. Met dieselpower moet het verkoopcijfer van de 911 groeien naar 40.000 in 2019. Dat is nu 32.000. Is het ondenkbaar, een Porsche 911 diesel? Nee: de Audi TT met 2.0 TDI bestaat immers ook al. Vroeger had niemand verwacht dat Porsche een SUV zou bouwen, nu weten we niet beter.

Als de gelekte plannen ongewijzigd blijven, zien we de Porsche 911 diesel op de autoshow van Frankfurt in 2017.

Advertentie

Reacties

 • Ronald Zwarteveen heeft op 28 december 2016 geschreven:

  Dat kenteken: A 911 Front Wheel Drive? De horror…

  • UltimateLF heeft op 1 januari 2017 geschreven:

   Niet te geloven….. een 911 IS NIET BEDOELD OM KILOMETERS MEE TE MAKEN!!

   Het is een rassportwagen. Hij is in zijn huidige vorm al verkracht….. en nu moet het nog dwazer??? Tuurlijk joh, gooi alles maar overboord. Waarom zou ik überhaupt nog een 911 willen? Het is toch net een Prius op deze manier?? Zo klinisch…..

   Zo’n kar, dat staat gewoon niet. Een 4 cilinder niet, een diesel AL HELEMAAL NIET!! En zeker NIET HYBRIDE!!! WAT ZULLEN WE NOU KRIJGEN!!!! Die lui daar zijn helemaal mesjokke!

   Reageer
  • UltimateLF heeft op 1 januari 2017 geschreven:

   Oh, als ze dat doen…… dan ben ik echt helemaal klaar met het merk.

   • UltimateLF heeft op 3 januari 2017 geschreven:

    Ik word erg suïcidaal van dit soort berichten…..

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie