Sommige mensen zijn dik tevreden met hun tweedehands Opel Astra. Anderen willen er graag een spoilertje bij om hetzelfde niveau van ‘geluk’ te bereiken. Een enkeling gaat minimaal voor een Porsche 911, minimaal, want als ie bij tuner Gemballa langs is geweest, kan er van minimalisme niet meer gesproken worden.
 
Een 911 beschikt al over prestaties die in het overgrote deel van de wereld als zwaar illegaal betiteld worden. Dus waarom niet nog een beetje extra overdrijven. Een 911 Turbo of GT2 wordt door het bedrijf opgekrikt tot 600 pk en een koppel van 840 Nm. Het effect is beperkt, de acceleratie naar 100 km/u duurt 0,2 seconden (!) korter. Na de ingreep spreken we overigens voluit van de Gemballa Avalanche 600 GT2 Evo.
 
Wie zijn motor laat tunen, wil dat ook aan de buitenkant laten zien. Nou laat de jongens van Gemballa maar schuiven: een bodykit maakt de 911 nog krachtiger van uitstraling, verder een aangepast uitlaatsysteem, minimaal 20 inch wielen, verstelbare vering en een gewijzigd remsysteem. En heb je een persoonlijk wens, voor Gemballa geen probleem.
 

Reacties