Eindelijk, daar is ie dan: de nieuwe Porsche 911 GT2 RS. Een week geleden reden we mee met het prototype en nu is hij officieel onthuld. Het is de krachtigste 911 in de historie van Porsche.

We horen je denken: ‘Gaaf, maar waar werd hij dan onthuld?’. Nee, niet op een autoshow, race of iets in die richting, maar op een game-event in Los Angeles. Het nieuwe topstuk uit Stuttgart krijgt namelijk de hoofdrol in de nieuwe Forza Motorsport 7, wat die keuze dus een stuk logischer maakt. ‘De Porsche 911 GT2 RS is simpelweg een monster,’ zei Dan Greenawalt, hoofd-vormgever van de racegame.

Oké, de Porsche 911 GT2 RS dus. Geen koppeling, achterwielaandrijving en veel, heel veel pk’s. De 3,8-liter motor in deze Duitser moet bijna 700 pk uitblazen. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, dus. Van buiten vertoont de nieuwe GT2 RS grote overeenkomsten met zijn broer, de GT3 RS, al is de neus een stuk eh… Laten we aardig zijn en het ‘agressiever’ noemen.

Bijna 700 pk in de Porsche 911 GT2 RS?

Ja. Niet alles is nog bekend. Alle definitieve informatie houdt Porsche nog even voor zichzelf, maar zullen ze binnenkort ongetwijfeld tevoorschijn toveren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)