Porsche is lekker bezig op de Nürburgring. Eerder dit jaar sloopten ze al het algemene record met de allesvernietigende 919 Hybrid EVO. Nu pakken ze nog een record waar je best trots op mag zijn. De Porsche 911 GT2 RS MR mag zich namelijk de snelste straatlegale auto op de ‘Ring noemen.

Om dit record te pakken werd de hulp ingeroepen van Manthey-Racing, dat met zes overwinningen tijdens de 24 uur van de Nürburgring al geen onbekende op het circuit is. Samen met het raceteam heeft Porsche een performance-pakket ontwikkeld dat voor het beetje extra zorgde, waardoor het record verbroken kon worden. Deze Porsche 911 GT2 RS MR is nu ook gewoon voor klanten te bestellen. Kijk, dat is nog eens een manier om een nieuwe uitvoering te presenteren.

Het resultaat van dit alles? Nürburgring-meester Lars Kern reed een tijd van 06:40,33. Maar liefst 4,6 seconden sneller dan de Lamborghini Aventador SVJ die het oude record op zijn naam had staan. Omdat de Porsche geen productieauto is, houdt de SVJ wel het record voor snelste productieauto. Het is de laatste jaren stuivertje wisselen, dus het is nu weer afwachten totdat er een Lambo komt die nog weer sneller gaat. Wij pakken alvast de popcorn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear