Vanaf komend weekend gaat de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup voor spektakel zorgen in het voorprogramma van een groot deel van de Formule 1-wedstrijden. Als eerste komen de 26 coureurs op het 5,4 km lange Formule 1-circuit van Bahrein aan start.
 
Twee Nederlanders brengen de nodige expertise mee. De 26-jarige Jeroen Bleekemolen pakte vorig jaar al vijf keer de poleposition en won drie races in de Supercup. En dat in een voor hem niet eens compleet seizoen! Een andere bekende naam is Patrick Huisman (41), de absolute recordhouder in de Supercup met 24 gewonnen races in de periode 1997 – 2000 en vier kampioenschappen.

En Jaap van Lagen dan, zal menigeen zich afvragen? Waarom wordt die niet door Pon Porsche genoemd, hij is dit weekend toch echt van de partij. De 31-jarige Edenaar werd niet genoemd in het officiële bericht van Porsche uit Duitsland, dus vond de Nederlandse importeur het niet nodig hem nog even toe te voegen. Foei!

 
In de nieuwe GT3 Cup rijden alle coureurs met dezelfde auto voorzien van keramische remschijven. De combinatie van 420 pk motorvermogen en een gewicht van 1.130 kg zorgt voor de snelste auto uit de geschiedenis van het kampioenschap, dat twaalf wedstrijden omvat die allemaal in het voorprogramma van de Formule 1 worden gereden.
 

Porsche Mobil1 Supercup - kalender 2008

4-5 april: Sakhir, Bahrein
27 april: Barcelona, Spanje
11 mei: Istanbul, Turkije
25 mei: Monte Carlo, Monaco
22 juni: Magny-Cours, Frankrijk
6 juli: Silverstone, Groot-Brittannië
20 juli: Hockenheim, Duitsland
3 augustus: Boedapest, Hongarije
24 augustus: Valencia, Spanje
7 september: Spa-Francorchamps, België
14 september: Monza, Italië

Reacties