De Porsche 911 GT3 R met nummer #911 was al de gehele race aan het jagen op de Mercedes-AMG GT3 met nummer #2. Na zes uur zag Kevin Estre zijn kans op Döttinger Höhe, ook wel ‘het lange rechte stuk’ genoemd. In de slipstream komt de Porsche 911 dichterbij. De Mercedes probeert de deur dicht te gooien, maar Kevin transformeert zijn Elfje tot de snelste grasmaaier ter wereld en zet twee wielen op het gras met 277 km/u.

Later zal de Mercedes-AMG GT3 de leiding terugpakken, maar de Toyota Supra torpedeert de Merc in de nacht en het team moest elke hoop voor een overwinning loslaten. De Porsche 911 lijkt verzekerd te zijn van een overwinning, maar rijdt een tijdstraf na een inhaalactie bij gele vlaggen en moet de eerste plek overhandigen aan de Audi R8.

Porsche Team Manthey kan, als ze in de laatste ronde alles op alles zetten, de overwinning afpakken van de Audi R8 LMS. Maar, als een perfecte afsluiter voor een geweldige 24-uursrace, houdt Porsche de laatste ronde in en geeft de overwinning aan de terechte winnaar. Dit is racen op z’n best.

Porsche 911 haalt in via het gras met 277 km/u

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)