Het Engelse woord ‘hoonen’ is uitgevonden in Australië en betekent zoiets als het opzettelijk gevaarlijk rijden om een reactie uit te lokken bij omstanders. Patsergedrag in de auto, in simpele termen. Denk hierbij aan burnouts, revven en hard rijden. Dingen waar autospotters dol op zijn. Maak je je schuldig aan dit gedrag, dan ben je een hoonigan.

De Porsche 911 is niet voor hoonigans. Daar zorgen de grondige Duitse ingenieurs wel voor. Want door GPS-data weet de nieuwe 911 precies waar je bent. En zodra de computer ziet dat je in een stedelijk gebied bent, past de software het gedrag van de achttrapstransmissie aan zodat de bak zich netter gedraagt.

De versnellingsbak in de Porsche 911 zal in steden sneller opschakelen en zo het toerental beperken. Zo rijdt de auto rustiger en maakt de motor minder herrie. Slecht nieuws dus voor autospotters en mensen die wanhopig op zoek zijn naar Instagram-likes. Maar, uiteraard, als je de Porsche in de kick-down drukt, zal ie braaf je commando opvolgen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie