Ja, die zag je vast wel aankomen. Over enkele jaren zijn er minstens 386 versies van de nieuwe Porsche 911, en dit zijn er alvast weer een paar: twee Carrera’s zonder dak.

Of ja, met stoffen dakje dus. En niet zomaar een stoffen dakje: Porsche heeft veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de 911 cabriolet er met gesloten dak hetzelfde silhouet op nahoudt als de standaard 911. Sieht gut aus ja. Bovendien is de dakconstructie niet al te zwaar: er is onder andere magnesium in verwerkt. Net als de gesloten modellen hebben de nieuwe cabrio’s een langere wielbasis en een grotere spoorbreedte dan hun voorganger, maar zijn ze toch lichter.

In eerste instantie wordt de 911 cabrio aangeboden in twee varianten: de Carrera en de Carrera S. Beide verschillen technisch niet van hun dichte broertjes, maar voor de volledigheid: de standaard auto heeft een 3,4-liter motor met 350 pk, terwijl de S een blok van 3,8 liter met 400 pk meekrijgt. Beide zijn uiteraard zescilinder boxermotoren, en beide zijn standaard gekoppeld aan een zeventraps handgeschakelde versnellingsbak.

Vanaf de lente van 2012 staan de nieuwe zomerse 911’jes bij de dealer voor een prijs vanaf 128.599 euro.

Reacties