Een heuse Porsche-primeur op de komende AutoRAI. De Nederlandse importeur, beter bekend als Pon Porsche Import, brengt een gelimiteerde uitvoering van de 911 mee naar Amsterdam. Ze vieren hiermee het zestig jarig importschap.
 
Bovendien werd Pon destijds ook de eerste Porsche-importeur ter wereld. Toch wel iets om trots op te zijn, toch? De jubileumuitvoering van de 911 komt in een oplage van slechts vijftien stuks beschikbaar als 911 Carrera 4S Coupé en als Cabriolet. Je herkent de Nederlandse-versie aan de diamantzwarte exterieurkleur, een zwart leren interieur en diverse elementen afgewerkt in meteoorgrijs. Tot zover niet echt uniek. Maar er is meer.
 
Het zijn namelijk de details die het hem doen, zoals een Pon Porsche-logo in de portieren en de merknaam in kapitalen op de motorkap. Achterop dus. Verder zien we meedraaiende bi-xenon koplampen en het Sportchrono Plus-pakket. O ja, een sportuitlaat ontbreekt evenmin. En dan de prijs. Die is niet mis. De jubileumeditie als 4S Coupé is er vanaf 172.911 euro, terwijl de Cabrio 188.261 euro moet opbrengen. Bijna dertig mille meer voor wat unieke logootjes… Je moet er wat voor over hebben om jezelf in een ‘exclusief’ elfje voort te bewegen.

Reacties