Porsche snapt – na de 911 R – dat gelimiteerde oplages een gouden business zijn. De inspiratie voor de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series mag dan ook duidelijk zijn. Voeg een beetje meer vermogen, een laagje goud en natuurlijk een racestreep toe en je kan zo ruim 60.000 euro meer vragen. Nee, Porsche is niet op het achterhoofd gevallen als het om geld verdienen gaat.

Wat krijg je precies allemaal voor je geld?

De carrosserie, de velgen, het interieur en de stoelen; niks is bespaard gebleven aan de goudkoorts. Er is meer goud in deze auto te vinden dan om de nek van B.A. Baracus. Alleen de strepen op de voorkant en bovenkant van de auto zijn in koolstofvezel-design. Waarschijnlijk om het gewicht van al dat goud te compenseren.

Daarnaast krijg je bij de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series ook een speciaal horloge en bagageset die matchen bij je buitengewone auto. Natuurlijk zijn deze ook voorzien van een gouden kleur. De bagageset bestaat uit twee reistassen, een compacte tas en een kledinghoes. Voor als je een keer met het hele gezin in je Exclusive Series een roadtrip gaat maken, of zo.

Zijn de veranderingen alleen oppervlakkig?

Naast de uiterlijke versieringen, is de motor ook nog licht gekieteld. De 3,8-liter biturbo boxermotor spuwt nu 27 pk meer uit dan de standaard Turbo S. Dit brengt het totale vermogen op 607 pk. De trekkracht is met 50 nm verhoogt voor deze speciale editie. Deze verbeterde specificaties zorgen ervoor dat de Exclusive Series nu 0,1 seconde sneller op de 100 km/u zit dan de standaard versie. Dit zorgt ervoor dat het sprintje nu 2,9 seconde duurt.

Mocht Au je favoriete element uit de periodieke tabel zijn, dan is de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series nu voor jou leverbaar. Neem wel even een zak met 301.600 euro mee die je aan de Porsche-dealer moet geven. Er worden maar 500 exemplaren van de Exclusive Series gemaakt, dus wees er snel bij.

Reacties

  • JRicardo vanwijk heeft op 18 oktober 2021 geschreven:

    Ik zou deze auto graag willen hebben groetjes jricardovanwijk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear