Het is groen en het… rijdt ongeveer 345 km/u. Dat is de Porsche 911 Turbo waar de mensen van Techart hun best op hebben gedaan. Het zwart-groene gevaarte luistert naar de naam TechArt GTstreet, en heeft dankzij een rijtje turbo’s en wat gedoe met luchtinlaat en spruitstuk een vermogen van 630 pk.

Dat is dus behoorlijk wat meer dan de 480 pk die de 911 Turbo standaard meekrijgt van Porsche. Wat prestaties betreft kan de GTstreet zich ruimschoots meten met de meeste supersporters van dit moment. Een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 3,2 seconden, terwijl je met een beetje schakelen in 10,9 seconden op 200 km/u kunt zitten. 

Afgezien van de technische aanpassingen – ook de uitlaat en de versnellingsbak werden veranderd – is ook het uiterlijk van de GTstreet anders dan van een standaard 911. Zo kreeg het getunede exemplaar een boykit die in de windtunnel werd onwikkeld, met onder meer een inklapbare splitter van carbonfiber aan de voorzijde, om meer neerwaartse kracht te ontwikkelen. Verder spotten we nog andere spiegels en ook de koplampunits lijken de bemoeienissen van TechArt niet ongeschonden te hebben doorstaan. Allemaal prima, maar wie heeft in vredesnaam die kleurstelling uitgekozen?

Reacties

Meer van TopGear