Waarom koop je een Porsche? Om te showen, om te racen… of om zuinig te rijden. Nou, dat laatste toch in geen geval. Onmogelijk is het echter niet, want Klaus Niedzwiedz, een ex-coureur, wist met een standaard 911 Carrera met PDK gemiddeld 1 op 14,9 te scoren!
 
En niet eens onder ideale omstandigheden, maar gewoon op de openbare weg. De afstand van 648 kilometer werd afwisselend afgelegd over de Duitse snelweg, over plattelandswegen en ook 30 kilometer door de stad. Het regende zelfs af en toe en de koplampen waren permanent ingeschakeld. Kan het realistischer?
 
Het geheim van een dergelijk gunstig verbruik ligt natuurlijk in de manier waarop wordt gereden. Zo probeerde Klaus het motortoerental zoveel mogelijk tussen 1.800 en 2.000 tr/min te houden en de snelheid binnen de range van 90 tot 130 km/u. Over de afgelegde afstand werd gemiddeld 84 km/u gehaald.
 
Discipline, dat is het toverwoord om zoiets te bereiken. Moeilijk hoor!. Wij kunnen het op deze manier bij een Porsche 911 maar moeilijk opbrengen. Lijkt het jullie wat, een zuinigheidsrit met een Porsche?
Advertentie

Reacties

Advertentie