Praktische objecten afsnijden om ze esthetisch aantrekkelijker te maken, is gelukkig een trend die is blijven steken in de autowereld. Elk lang persoon die ooit in een klein vliegtuig naar het toilet is geweest (dan sta je achterover, of zit je voorover met de buiging van de romp mee), is hier buitengewoon blij mee.

En het blijft ook een stom idee, eigenlijk. Stel je voor dat ze verhuisdozen, tupperware-bakjes en andere container-achtigen gaan bijsnijden en verhogen in prijs. Goed, bij elk ander voorwerp of gebouw slaat een coupé-lijn nergens op, maar autokopers kunnen er geen genoeg van krijgen. Volgens enkele geruchten is Porsche druk bezig met het ontwikkelen van een Cayenne Coupé. Enkele optimisten (of pessimisten?) vertellen zelfs dat we ‘m aankomende herfst al gaan zien.

Vanuit Porsche snappen we de keuze best: het is alsof je geld drukt, maar dan zonder inflatie. Ascariss Design maakte alvast een rendering van hoe zo’n Porsche Cayenne Coupé er mogelijk uit komt te zien. Het ziet er niet eens zo slecht uit. Als we een suggestie mogen doen aan Porsche: laat de daklijn van de Coupé iets verder doorlopen. Tot net voor de achterlichten zeg maar. En dan bijna recht naar beneden. Lekker praktisch. Oh, wacht.

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 16 mei 2018 geschreven:

    Dat achterlicht lijk wel op een snelle planga zeg…

    Reageer
  • MAX heeft op 14 mei 2018 geschreven:

    Lijkt op een omhoog gerekte Panemera.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie