Tuners kunnen maar niet met hun handen van de Porsche Cayenne afblijven. Is dat omdat ze hem vanuit de fabriek niet mooi vinden, of omdat hij zich zo goed leent voor tuning en lelijke bodykits? Zie hier de Tornado Concept van Gemballa, op basis van de Cayenne GTS.
 
Nu is die Cayenne GTS vorig jaar september pas onthuld, en zijn officiële debuut maakte hij vorige week in Chicago. Maar meer tijd hebben de heren van Gemballa blijkbaar niet nodig gehad om tot dit afzichtelijke schepsel te komen. Alsof dit niet al lelijk genoeg was.
 
Ze durven zelfs te beweren dat het nieuwe uiterlijk is geïnspireerd op dat van de Carrera GT. Nu is vrijheid van meningsuiting een groot goed, maar dit gaat wat ons betreft toch iets te ver.
 
Er is eigenlijk maar één ding dat we leuk vinden aan deze Tornado Concept. En dat zijn de gele remklauwen die schuilgaan achter de zwarte velgen. Mededelingen over nieuwe achterlichten, een motorkap van carbonfiber en een protserige achterspoiler met vier dikke buizen als uitlaat nemen we voor kennisgeving aan.
 
Wel zijn we enigszins benieuwd naar de GTR-versie van deze Cayenne. Daarvoor bedacht Gemballa onder meer een aandrijflijn met alleen achterwielaandrijving. Verder kreeg de GTR speciale kuipstoelen en heeft hij nogal wat gewicht verloren. Spannend, want het vermogen van de 4,8-liter V8 zou rond 700 pk liggen. Maar het blijft een lelijk ding, die waag het niet dit idiote gevaarte naar Nederland te halen!

Reacties