Eerder dit jaar liet Porsche met een hybride-concept van de Cayenne zien goede bedoelingen te hebben met het milieu. Verwacht werd dat een productiemodel snel zou volgen. Porsche heeft echter meer tijd nodig, en laat weten dat een Cayenne met hybride-aandrijving niet eerder leverbaar zal zijn dan in 2010.

Marktonderzoek heeft uitgewezen dat de Cayenne Hybrid simpelweg op weinig klandizie zou kunnen rekenen. Zeker in de Verenigde Staten, waar hybride-auto’s steeds meer de heilige graal worden, zou niet meer dan vijf procent van de klanten in dit segment voor een hybride-uitvoering van de Cayenne kiezen.

Ook de belangstelling voor de Panamera met hybride aandrijflijn wordt door Porsche niet al te hoog ingeschat. De fabrikant wil eerst onderzoeken of een dergelijk model wel voldoet aan de verwachtingen die klanten van hun Porsche hebben, wat betekent dat de Panamera bij zijn introductie in 2009 alleen leverbaar is met een benzinemotor. Van een hybride-versie zou zelfs pas in 2011 of 2013 sprake zijn.

Reacties