De snelste dakkoffer ter wereld vind je op de Koenigsegg Agera R. Daarmee mag je 300 km/u rijden, én hij is ruim genoeg voor een Stig. Wil je tempo maken met een ander soort auto, dan is het even speuren naar een geschikte dakkoffer. De 56 Nord-koffers van Jon Olsson zijn ‘gebouwd voor snelheid’, maar nergens staat exact hoe hard je ermee mag rijden. En vind er maar eens eentje. Uiteraard kun je terecht bij AMG voor een dakkoffer, maar daar mag je teleurstellend genoeg maar 130 km/u mee, net als met de meeste dakkoffers. Nee, wie over de Autobahn wil knallen met wat extra bagageruimte, komt toch echt bij een Porsche-dakkoffer uit.
Porsche introduceert vandaag de Performance-dakkoffer. Het ontwerp is in de windtunnel geoptimaliseerd, boven op een Porsche Taycan Cross Turismo. Hij is geschikt bevonden voor snelheden tot 200 km/u. De koffer is ruim twee meter lang en net geen meter breed. Er kan 480 liter aan spulletjes in. Voor de wintersporters: dat komt overeen met vijf setjes ski’s of drie snowboards. Oh, en je krijgt er voor de aardigheid twee setjes handschoenen bij. De Porsche-dakkoffer is zwart en de side blades aan de zijkant van de koffer zijn te bestellen in de kleuren zwart, zilver, wit of donkergrijs. Ook kun je ze in de grondverf bestellen, zodat je ze kunt laten spuiten in de kleur van je Porsche. De dakkoffer kost ongeveer 1.150 euro, de gekleurde blades 350 euro, of 200 euro als ze in de grondverf mogen.

Reacties

  • Joost Duusterwinkel heeft op 6 mei 2021 geschreven:

    Wel leuk voor Porsche hoor. Ik rijd echter al jaren rond met een fiberglass dakbox van http://Www.surfbox.de. Hier mag je ook tot 200 km/uur mee rijden en je hebt keuze uit meer dan 20 formaten. Voor mij was de Beluga XXL fijn en past goed op mijn audi Q7. Mobila is het Duitse bedrijf net over de grens die deze boxen verkoopt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear